σχετικά με εμάς

block-tee-horizontal

Συγκροτήθηκε στις 8 Οκτώβρη 2016 μια νέα συλλογικότητα στον χώρο των μισθωτών, άνεργων και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών, μετά από πρωτοβουλία συναδέλφων από την Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία, συναδέλφων προερχόμενων από την Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών και ανένταχτων αγωνιστών.

Στην ιδρυτική σύσκεψη συμμετείχαν συναδέλφισσες και συνάδελφοι Μηχανικοί που τα τελευταία χρόνια δεν έχουν πάψει να παλεύουν με συλλογικό και μαχητικό τρόπο απέναντι στην καταστροφική πολιτική των διαδοχικών κυβερνήσεων, των εργοδοτών, της ΕΕ και του ΤΕΕ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι από Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) και από τα κινήματα στον χώρο των μηχανικών, από δομές αλληλεγγύης, από πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Το όνομα της νέας συλλογικότητας θα είναι

#block_tee
Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων & Ανέργων Μηχανικών

και φιλοδοξεί να εκφράσει τη μεγάλη πλειοψηφία των μηχανικών που ζουν από τη δουλειά τους: Τους μισθωτούς του δημόσιου, ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ, τους άνεργους, τους μηχανικούς της εκπαίδευσης, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς μηχανικούς, καθώς και τους νέους μηχανικούς άμεσα θύματα της ανεργίας και των νέων εργασιακών σχέσεων.

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα η διακήρυξη και το πρόγραμμα δράσεων-εκδηλώσεων, που θα στηρίζονται στις αρχές και τους στόχους της νέας συλλογικότητας:

  1. Στην διεκδίκηση μόνιμης δουλειάς με δικαιώματα για τους χιλιάδες συναδέλφους που παραμένουν μακροχρόνια άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, σκληρά εκμεταλλευόμενοι μέσα από άτυπες μορφές ελαστικής εργασίας. Συνάδελφοι που δεν γράφονται στο ΤΕΕ λόγω των εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ, συνάδελφοι που μεταναστεύουν.
  2. Στην συσπείρωση και την μαχητική κινητοποίηση των μηχανικών που πλήττονται βάναυσα από την κρίση, γύρω από ένα πρόγραμμα άμεσων διεκδικήσεων και πολιτικών αιτημάτων όπως: διαγραφή όλων των ασφαλιστικών και φορολογικών χρεών για τους ανέργους συναδέλφους, περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις, κατάργηση της απασχόλησης με ΔΠΥ στην εξαρτημένη σχέση εργασίας και διασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας, υπογραφή αξιοπρεπών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, άμεση απεμπλοκή του ΤΣΜΕΔΕ από την Attica Bank.
  3. Στην εμφάνιση στις εκλογές του ΤΕΕ ενός μαζικού κοινωνικού και πολιτικού ρεύματος ενάντια στην Κυβέρνηση και στην ΕΕ, ενός ρεύματος ριζοσπαστικού, ανατρεπτικού, αντί-διαχειριστικού, που θα παλεύει και ενάντια στο ΤΕΕ γιατί αυτό ενεργεί επιθετικά ενάντια στα μέλη του και εκφράζει τα συμφέροντα των λίγων και όχι των πολλών συναδέλφων. Ενός ρεύματος που θα μάχεται εντός, εκτός και ενάντια στο ΤΕΕ.
  4. Στην χειραφέτηση των πληττόμενων κοινωνικών στρωμάτων των μηχανικών που ζουν από την εργασία τους, για την απόκρουση της συνολικής επίθεσης που δέχεται η Κοινωνία σε όλα τα επίπεδα, από το κράτος, την εργοδοσία και τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό.
  5. Στην διεκδίκηση όλων αυτών που μας ανήκουν, με κριτήριο όχι την δήθεν ρεαλιστική διαχείρισης της Κρίσης τους, αλλά το σύγχρονο αναγκαίο κοινωνικό συμφέρον. Διεκδικούμε όλα όσα δικαιούμαστε χωρίς πολιτικές εκπτώσεις, χωρίς να επιδιώκουμε μια «ηπιότερη» εκδοχή της Κρίσης, χωρίς αναζητούμε «περίπου» λύσεις. Δεν ζητάμε πολλά, τα θέλουμε όλα!