Νέα Φιλαδέλφεια: Οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27/4, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Φιλαδέλφειας εκδήλωση – συζήτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θέμα : «ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. Ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δημόσιους χώρους ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα», με ομιλητές: Δ. Κουτσούμπα, Γ. Ράγκο, Α.Χάγιο. Η εκδήλωση, ενόχλησε τους τραμπούκους του Μελισσανίδη, που θέλησαν να εισβάλουν στη συζήτηση με σκοπό να τη διαλύσουν, ενώ οι ομιλίες ήταν σε εξέλιξη, σπάζοντας τα τζάμια της εισόδου και εκτοξεύοντας πέτρες στο ισόγειο αλλά και στα τζάμια του ορόφου, με την ανοχή της αστυνομίας. Παρόλα αυτά η εκδήλωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε χάρις την μαζική συμμετοχή του κόσμου, που περιφρούρησε τη συγκέντρωση.
Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση πραγματοποίησαν διαδήλωση στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας, με συνεχείς προκλήσεις, τραμπουκισμούς, και επιθέσεις μπροστά (φυσικά…) στα μάτια των αστυνομικών. Μάλιστα ομάδα τραμπούκων έστησε ενέδρα στην οποία τραυματίστηκαν δύο διαδηλώτριες, η μία μάλιστα, μέλος του block_tee και του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Μία άλλη ομάδα επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενο δημοσιογράφο, που συνέβαλε στην κάλυψη της εκδήλωσης.
Η πραγματοποίηση και η ολοκλήρωση της εκδήλωσης και της πορείας στην Νέα Φιλαδέλφεια αποτελεί ένα βήμα για να σπάσει ο φόβος και η τρομοκρατία στην περιοχή.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ και της περιφέρειας Αττικής, όχι μόνο παραμένουν, αλλά βαραίνουν υπερβολικά. Η πολιτική τους «δώστα όλα στους πάρτα όλα», είναι αυτή που έχει οδηγήσει τα πράγματα εκεί που έχουν φτάσει. Με εργαλεία τα Ρυθμιστικά Σχέδια, τα μνημόνια, το ΤΑΙΠΕΔ, το Νέο Υπερταμείο, νόμους και φωτογραφικές τροπολογίες η κυβέρνηση έχει προχωρήσει και μεθοδεύει τις επόμενες κινήσεις για την πλήρη παράδοση στους μεγιστάνες του πλούτου όλης της δημόσιας γης και περιουσίας. Δεν είναι μόνο ο Μελισσανίδης, είναι και οι Λάτσης, Σαββίδης, Ίδρυμα Νιάρχου, Μαρινάκης, Αγγελόπουλοι, Αλαφούζος, Μπόμπολας κ.α. που μαζί με ξένους «επενδυτές» λεηλατούν τις ζωές μας και το δημόσιο χώρο.
Και βέβαια, όλα αυτά ακόμη και μετά και την ψήφιση της σχετικής φωτογραφικής τροπολογίας για το γήπεδο της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ο πραγματικός στόχος ποτέ δεν αφορούσε το γήπεδο, αλλά είναι η απόλυτη σιωπή, η απόλυτη καθυπόταξη κάθε διαφορετικής άποψης, για να επιβληθεί ο νόμος της «νύχτας» των επιχειρηματικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, με κάθε κόστος.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Α. Φλαμπουράρη που σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και επιβεβαιώνει την ξεκάθαρη στήριξη της κυβέρνησης στο Μελισσανίδη και στους «επενδυτές»: “H συμπεριφορά κάποιων λιγοστών «φερόμενων οπαδών» δεν έχει καμία σχέση με τους εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους της ΑΕΚ. …. Τέτοιες συμπεριφορές επί της ουσίας όχι μόνο δεν διευκολύνουν, αλλά ουσιαστικά εμποδίζουν να προχωρήσει ομαλά η ανέγερση του γηπέδου που όλοι επιθυμούμε.”
Η ιστορία όμως δεν τελείωσε. Κι αν κάποιοι επενδύουν στην φίμωση και την καταστολή, δεν θα τα καταφέρουν!
Έχουμε και στο παρελθόν καταγγείλει (http://bit.ly/2od8oky) τις βάνδαλες συμπεριφορές και επιθέσεις ενάντια στους δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, τη Λαϊκή Συνέλευση και στη Στρούγκα, καθώς και στο δημοτικό συμβούλιο. Γιατί στην Νέα Φιλαδέλφεια υπάρχει ζήτημα δημοκρατικών ελευθεριών ενάντια στην στη λεηλασία του κεφαλαίου. Και απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις καμία μαχόμενη αγωνιστική δύναμη δεν μπορεί να σιωπά. Ο αγώνας για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, των δημοκρατικών ελευθεριών και των δημόσιων χώρων πρέπει να συνεχιστεί ενάντια στη λεηλασία του κεφαλαίου και το σφαγείο κυβερνήσεων, ΕΕ, ΔΝΤ, για τον κόσμο που μας ανήκει. Οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους και θα τις υπερασπιστούμε.
Ως block_tee θα συμβάλλουμε για αναπτυχθεί ένα πολύμορφο κίνημα που θα μπει φραγμός στις ορέξεις καταπάτησης του άλσους και άλωσης και μετατροπής της πόλης, σε ένα φτηνό διασκεδαστήριο με συνθήκες εργασιακής γαλέρας για τους εργαζόμενους. Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, του δικαιώματος κάθε αγωνιστικής συλλογικότητας και του κόσμου να εκφράζουν την άποψή τους και να αντιπαλεύουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.