Άμεση επαναπρόσληψη των 15 εργαζόμενων που απολύθηκαν από το ΤΕΕ

Σε μια εποχή που η εργασιακή ανασφάλεια τείνει να γίνει ο κανόνας , η ΔΕ του ΤΕΕ, προχώρησε σε ακόμη μια απαράδεκτη αντεργατική συμπεριφορά, με την αίτηση άσκηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, τελεσίδικης εφετειακής απόφασης που δικαίωνε 15 απολυμένους εργαζόμενους  στο ΤΕΕ.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, μαζί πολλούς ακόμα συναδέλφους τους, εργάζονταν για 4 ή και περισσότερα χρόνια στο ΤΕΕ, όταν το 2011, εν μέσω κρίσης, σε μια μέρα,  απολύθηκαν.

Από τότε και έως σήμερα, μέσω απεργιών και δικαστικών αγώνων, ένα τμήμα τους έχει επιστρέψει στο ΤΕΕ, μάλιστα με πρωτόδικες αποφάσεις και χωρίς το ΤΕΕ να προβεί σε κάποια αντιπαραθετική ενέργεια εναντίον τους, ενώ πλέον, 9 χρόνια μετά, εκδόθηκε και η εφετειακή απόφαση για τους  συγκεκριμένους 15 εργαζόμενους, η οποία ορίζει ρητά ότι πρόκειται για εξαρτημένη σχέση εργασίας με το ΤΕΕ και ορίζει την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Παρόλο που οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει συνάντηση με τη ΔΕ του ΤΕΕ, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, αγνοώντας τους επιδεικτικά, όχι μόνο δεν δέχτηκε να τους συναντήσει, αντιθέτως, έφερε αιφνιδιαστικά στη συνεδρίαση της ΔΕ θέμα προς απόφαση για την άσκηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, απόφαση που τελικά πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία κι ενώ αρκετά μέλη ζήτησαν την αναβολή του θέματος.

Η Διοίκηση του ΤΕΕ προκρίνει την εκδικητικότητα και την ανάγκη «νομικής θωράκισης» απέναντι στους πρώην εργαζομένους της, μάλιστα, ανέθεσε σε δικηγορική εταιρία την υπόθεση αναίρεσης με κόστος 19000 (!) ευρώ. Φυσικά, δε μας εκπλήσσει αυτή η στάση ούτε του προέδρου κ Στασινού, ούτε των παρατάξεων της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που και αυτοί υπερψήφισαν.

Το ΤΕΕ δεν είναι συνδικαλιστικός φορέας,  πολύ περισσότερο δεν είναι υπέρ των συμφερόντων των εργαζόμενων μηχανικών. Είναι ένα επιμελητήριο, απολύτως συνδεδεμένο με τις πολιτικές του κράτους αλλά και τα συμφέροντα του κατασκευαστικού κεφαλαίου, συμβαδίζει με όλες τις αντιδραστικές αλλαγές που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται όλα τελευταία χρόνια σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας στον κλάδο, ενώ και το ίδιο λειτουργεί ολοένα και με περισσότερο ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με παροχή υπηρεσιών με αντίτιμο (αρκετές φορές υψηλού) και – φυσικά- με πλήθος ελαστικών σχέσεων εργασίας στο εσωτερικό του,  με δεκάδες προσλήψεις συμβασιούχων  με ομάδες εργασίας και μπλοκάκι, ώστε να ανταπεξέλθει στον όγκο  των εργασιών που έχει.

Φαίνεται πως για κάποιους η κοροϊδία δεν έχει όρια. Έχει όμως για εμάς και τα όρια έχουν ήδη ξεπεραστεί.

Ως Block TEE  στηρίζουμε  το αίτημα των 15 εργαζομένων και του συλλόγου εργαζομένων, και καλούμε τη ΔΕ του ΤΕΕ να μη συνεχίσει με τα ένδικα μέσα, να αποσύρει την προσφυγή και να επαναπροσλάβει ΑΜΕΣΑ τους 15 απολυμένους εργαζόμενους

Καλούμε τις παρατάξεις στη ΔΕ του ΤΕΕ να πάρουν θέση και καταδικάσουν την απόφαση του προέδρου για προσφυγή.

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του ΤΕΕ διεκδικώντας το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή εργασία και για άμεση επαναπρόσληψη των 15 εργαζόμενων.