#block_ΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ανακοίνωση για την συγκρότηση των οργάνων του ΤΕΕ – Ανατολικής Κρήτης

http://www.block-tee.gr
blockTEE.irakleio@gmail.com

Πολλά ερωτηματικά έχουν προκύψει για την απαράδεκτη συνεργασία στα όργανα του ΤΕΕ/ΤΑΚ, των παρατάξεων ΑΜΑΚ («αυτόνομοι») –ΑΠΡΟΣΥΜΗ (ΠΑΣΟΚ). Ερωτηματικά προκύπτουν ιδιαίτερα για τους «αυτόνομους» ΑΜΑΚ οι οποίοι κινούνται αντιφατικά ανάμεσα στο επίπεδο της φρασεολογίας και της πολιτικής πράξης.

Είναι απορίας άξιον στη βάση ποιάς προγραμματικής συμφωνίας οι εκπρόσωποι των ΑΜΑΚ αλληλοψηφίστηκαν με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ που όλο το προηγούμενο διάστημα στάθηκε ενάντια στους αγώνες και τα συμφέροντα των πληττόμενων μηχανικών, αλλά και ολόκληρου του λαού, στηρίζοντας τις μνημονιακές επιλογές, τον μονόδρομο της ΕΕ και των δανειστών, δυνάμεις που στήριξαν το ΝΑΙ και τρομοκρατούσαν τον λαό για να το ψηφίσει στο δημοψήφισμα!

Είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι σε ανακοίνωση των ΑΜΑΚ αναφέρεται πως «η θητεία αυτή, με την συγκεκριμένη συνεργασία, θα αποβεί προς όφελος των μηχανικών και του τόπου μας»! Το γεγονός ότι στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ «έδειξαν ειλικρινή διάθεση συνεργασίας, και αναγνώρισαν και εμπράκτως την πρωτιά της ΑΜΑΚ» θεωρείται κριτήριο για να προσπεραστούν τα παραπάνω;

Είναι απορίας άξιον πως μετά από τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, οι ΑΜΑΚ θα συνεχίσουν (!) να απευθύνονται στις δυνάμεις της αριστεράς και του κινήματος.Είναι απορίας άξιον επίσης πως ενώ οι ΑΜΑΚ προεκλογικά δήλωνα αυτόνομοι, τώρα αποκαλούνται σε όλα τα δημοσιεύματα «παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ» χωρίς να υπάρχει καμία απάντηση.

Οι εργαζόμενοι και άνεργοι μηχανικοί δεν έχουν ανάγκη από «σωτήρες», από «υπεύθυνες» παρατάξεις και συνεργασία με τις μνηνονιακές δυνάμεις. Το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα «κακής» διαχείρισης. Το ΤΕΕ βρίσκεται απέναντι μας, αποτελεί εχθρικό μηχανισμό με αναβαθμισμένο ρόλο στην επίθεση εναντίον των εργαζομένων και ανέργων μελών του και θεμελιωδώς αποτυπώνει τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και της εκάστοτε κυβέρνησης συνδιαμορφώνοντας διαχρονικά την αντιδραστική πολιτική εναντίον μας.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο ΤΕΕ/ΤΑΚ κάνουν για άλλη μια φορά φανερά τα τραγικά αποτελέσματα της λογικής της συνδιαχείρισης, της λογικής του μικρότερου κακού που τελικά πάντα καταλήγει σε εκπτώσεις και συμβιβασμούς σπέρνοντας την αίσθηση της απογοήτευσης και του ξεπουλήματος στον κόσμο που αγωνίζεται.

Οι αριστερές δυνάμεις και οι αγωνιστές πρέπει να διαχωρίσουν την θέση τους από κάθε είδους πολιτικά παιχνίδια.

Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, μπλοκάκηδες πρέπει να συγκροτήσουμε τα δικά μας όργανα πάλης και να παλέψουμε για το μπλοκάρισμα κάθε αντεργατικής προσπάθειας του ΤΕΕ μέσα κυρίως από την ενεργοποίηση του μαζικού κινήματος. Οι όποιες νίκες έχουν υπάρξει, μόνο από την μαχητική παρουσία συναδέλφων επιβλήθηκαν.

Πέρα από τα παχιά λόγια η ευθύνη κάθε παράταξης και του καθένα ξεχωριστά τελικά κρίνεται στην πράξη, στην πολιτική θέση και στους αγώνες ενάντια στις αντιδραστικές επιλογές που προωθεί το κεφάλαιο -κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-δανειστές για την διάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας που μας σπρώχνουν στην ανεργία και στην εξαθλίωση.

Κρίνεται στον ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής μέσα από κινητοποιήσεις μέσα από συνελεύσεις και την δημιουργία επιτροπών αγώνα που θα συσπειρώνουν την πλειοψηφία των μηχανικών αλλά και μέσα από την αναζήτηση των όρων και των προϋποθέσεων ώστε οι εργαζόμενοι να διοικούν και να ελέγχουν την παραγωγική διαδικασία και ο πλούτος που παράγουν να μοιράζεται σε αυτούς και όχι σε μια χούφτα πλουτοκρατών.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!