Βίντεο από την εκδήλωση του #block_tee για τα μεγάλα έργα, την «ανάπτυξη» & τον κοινωνικό ρόλο του μηχανικού

Το #block_tee – Αριστερή Κίνηση εργαζόμενων και ανέργων μηχανικών, διοργάνωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για με θέμα «Μεγάλα έργα και υποδομές: Μύθοι και πραγματικότητες», την Πέμπτη 31 Οκτώβρη 2019 στην αίθουσα του ΣΑΔΑΣ.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στον νόμο «Επενδύω στην Ελλάδα» που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, στα μεγάλα έργα και στην καπιταλιστική ανάπτυξη, στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, στα ζητήματα της ενέργειας κ.ά. Επίσης στον κοινωνικό ρόλο του μηχανικού στο πλευρό των κινημάτων αντίστασης.

Στην εκδήλωση εισηγητές ήταν ο Κώστας Βουρεκάς, Αρχιτέκτονας Πολεοδόμος, μέλος ΔΣ ΣΑΔΑΣ Αττικής και ο Σπύρος Κοντομάρης, Χημικός Μηχανικός, πρ. μέλος ΔΕ ΤΕΕ. Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε ο Αλέξης Κούρτης από την Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Σχετικά με την ενέργεια και την ΔΕΗ, ήταν η  παρέμβαση της Γιώτας Σταθά, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, μέλους ΔΣ διπλωματούχων μηχανικών της ΔΕΗ. Τέλος τοποθετήθηκε ο Γιώργος Φουντούλης, μηχανικός περιβάλλοντος.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τις ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Η τοποθέτηση του Σπύρου Κοντομάρη

Η τοποθέτηση του Κώστα Βουρεκά

Η τοποθέτηση του Αλέξη Κούρτη από την Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων

Η τοποθέτηση της Γιώτας Σταθά

Η τοποθέτηση του Γιώργου Φουντούλη

Οι δευτερολογίες του Σπύρου Κοντομάρη και του Κώστα Βουρεκά