ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Α.ΤΕΕ ΤΗΣ 21.10.23

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Α.ΤΕΕ ΤΗΣ 21.10.23

Καταδικάζουμε την επί 75 και πλέον χρόνια κατοχή της Παλαιστίνης, με τη μαζική σφαγή και γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραηλινό κράτος. Η φυλάκιση 2.500.000 ανθρώπων σε μια φυλακή 362 τ. χιλιομ. στη Λωρίδα της Γάζας (μια έκταση λίγο μικρότερη από την έκταση της Νάξου), η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ, η συνέχιση των εποικισμών, η δολοφονική απομόνωση και η διαρκής εξόντωση άμαχων και παιδιών, προκαλεί την απόλυτα δικαιολογημένη και νόμιμη στη συνείδηση των λαών αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.

Η πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ ενθαρρύνεται και στηρίζεται έμπρακτα διπλωματικά, οικονομικά και στρατιωτικά από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Είναι προκλητική η τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων της συστημικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που πιστοί στο ευρωατλαντικό πλαίσιο στηρίζουν και σπεύδουν να δικαιολογήσουν τις πρακτικές εξόντωσης στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Μπροστά στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων στην περιοχή, δε διστάζουν να βάλουν το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες σε μια πιθανή γενικότερη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Προκαλεί η στάση των ΜΜΕ των επιχειρηματικών ομίλων που για λογαριασμό συνολικά της εγχώριας άρχουσας τάξης και των συμμάχων της, ΗΠΑ –ΝΑΤΟ και -ΕΕ έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας. Επιχειρούν να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο, τους βομβαρδισμούς αμάχων ως νόμιμη άμυνα και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα δημοκρατίας και αλληλεγγύης!

• Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.
• Όχι στο Νατοϊκό αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ.
• Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ. Να επιστρέψουν άμεσα οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού από την περιοχή.
• Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών. Όχι στην αλληλοεξόντωσή τους.Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία.
Στηρίζουμε τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού, για:
• Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
• Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους
• Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
• Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων και Άνεργων Μηχανικών – #block_tee